Prajitura cu frisca si piscoturi

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Ian 2015 | 1409 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu 500g de piscoturi, ca sa ne-ajunga (nu mi-a ajuns, mai vreau!), dar se poate face si cu 400g, mai ingusta.

 

INGREDIENTE

  • 500g piscoturi (sau 400g - o punga cu 4 randuri).
  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea.
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • o cana de zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • o cutie de branza topita cu smantana (8 triunghiuri).
  • Pentru ornat: cacao, ness sau ciocolata rasa.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si piscoturi:

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand se apropie sa dea in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se sa se raceasca.

Se bate frisca.

In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat cate un cub de branza. Apoi se incorporeaza frisca.

Piscoturile se inmoaie in cafeaua strecurata si se aseaza pe tava/platou. Se pune crema, se mai adauga un rand de piscoturi, apoi se pune iar crema.

Se orneaza dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu frisca si piscoturi-0
Prajitura cu frisca si piscoturi-1
Prajitura cu frisca si piscoturi-2
Prajitura cu frisca si piscoturi-3
Prajitura cu frisca si piscoturi-4
Prajitura cu frisca si piscoturi-5
Prajitura cu frisca si piscoturi-6
Prajitura cu frisca si piscoturi-7
Prajitura cu frisca si piscoturi-8
Prajitura cu frisca si piscoturi-9
Prajitura cu frisca si piscoturi-10
Prajitura cu frisca si piscoturi-11
Prajitura cu frisca si piscoturi-12
Prajitura cu frisca si piscoturi-13
Prajitura cu frisca si piscoturi-14
Prajitura cu frisca si piscoturi-15
Prajitura cu frisca si piscoturi-16
Prajitura cu frisca si piscoturi-17
Prajitura cu frisca si piscoturi-18
Prajitura cu frisca si piscoturi-19

COMENTARII (7)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

03.01.2015, 05:49

Bun

dantes

dantes 1

03.01.2015, 11:00

Delicioasa!

Rocsi

Rocsi 1

03.01.2015, 21:03

Mmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!