Prajitura cu frisca si visine

de jolygina in Prajituri, 28 Aug 2011 | 8311 vizualizari

 

eu de fapt am vrut sa fie o prajitura gen padurea neagra dar a iesit alceva pentru ca am facut-o dupa ce am avut in casa si nu am respectat retea clasica

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar 
  • un praf de copt
  • 2 plicur zahar vaniliat
  • 2 cutii de frisca lichida de 200ml
  • 300g visine 
  • 100g ciocolata neagra
  • un plic gelatina
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si visine:

Facem un pandispan astfel:

Batem albusurile spuma ,adaugam treptat zaharul ,apoi galbenusurile ,uleiul ,zaharul vanilat si la sfarsit ingredientele uscate , adica faina cacaua si praful de copt .

Le incorporam bine dupa care punem compozitia in tava si o coacem la 180 de grade timp de 30-45 de minute .

Cand este gata o lasam sa se raceasca si o taiem in 2 astfel incat sa obtinem 3 foi .

Batem frisca bine si o impartim in doua ,adaugam gelatina care a fost pusa la inmuiat si desfacuta pe baie de abur.

Asezam o foaie  dupa care jumatate din frisca si jumatate din visine ,asezam a doua foaie si apoi restul de frisca si visine ,punem si cea de-a treia foaie dupa care  radem ciocolata neagra .

Dam la rece pana a doua zi apoi o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy- cu firmituri