Prajitura cu fructe

de Sidy in Prajituri, 8 Ian 2011 | 1259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 15 linguri lapte
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam( cu mixerul) cu zaharul si laptele bine de tot pina face spuma.Adaugam apoi in suvoi subtire uleiul, ca la maioneza.Dupa ce s-a incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa si cu pesmet presarat deasupra.
Aluatul il punem in tava cu lingura de ici colo, apoi se niveleaza frumos.Se presara putin pesmet si apoi punem feliile de piersica si para si boabele de struguri sau ce fructe va plac mai mult.

Dam tava la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C.
Cand s-a copt de jumatate se pun deasupra albusurile batute spuma cu 200 g zahar si se reintroduce tava in cuptor pina se face o crusta maronie deasupra.
Se lasa sa se raceasca prajitura si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu fructe-0
Prajitura cu fructe-1
Prajitura cu fructe-2
Prajitura cu fructe-3
Prajitura cu fructe-4
Prajitura cu fructe-5
Prajitura cu fructe-6
Prajitura cu fructe-7

COMENTARII (10)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

08.01.2011, 23:21

Teo

Teo 1

08.01.2011, 23:39

cred ca e foarte racoritoare !

LUK

LUK 1

09.01.2011, 00:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!