Prajitura cu fructe

de babi5 in Prajituri, 26 Iul 2014 | 3161 vizualizari

 

Datorez multummiri pentru reteta lui Rux , este super buna dar eu am folosit ca fructe numai piersici.Multumesc inca o data Rux drag.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 gr faina
  • 200 gr margarina rama
  • 150 ml. l smintina
  • 400 gr zahar
  • 1 virf cutit sare
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 praf copt
  • razatura lamie
  • 30 gr zahar farin
  • 1 kg piersici
  • 4 linguri pesmet
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Pregatim totul : fructele le spalam le lasam la scurs  , le feliem si le amestecam cu pesmetul.., faina o amestecam cu praful de copt.

Ouale le separam albusul de galbenus, margarina o topim, si o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam bine  cu 300 gr zahar  si zaharul  vanilat pina devine cremos apoi adaugam treptat margarina si mixam bine  in continuarte , apoi adaugam treptat smintina ,dupa care adaugam faina amestecata  cu praful de copt.

Pe urma  batem bine albusul cu  sarea  si cind este bine batut adaugam 200 gr zahar  si mixam bine in continuare  pina zaharul s-a topit , apoi turnam albusul peste galbenus  si cu o paleta incorporam bine de jos in sus pina se omogineaza.

Compozitia obtinuta opunem  intr-o tava ( a mea e de 45/ 35cm.) tapetata cu hirtie de copt, nivelam cu o paleta apoi asezam fructele, introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 min. Facem testul cu scobitoarea.Scoatem si pudram cu zahar farin , portionam dupa preferinta.

Pofta sa fie si la munca si la mincat fiindca este delicioasa.Incercati si voi fiindca aveti numai de cistigat.

TIPS-URI

1

Este un desert foarte bun si spornic

2

Si se face destul de repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

babi5 1

27.07.2014, 08:18

Ilinca_ rox, alilianaa va multumesc.

babi5 1

27.07.2014, 08:19

Valclaudia cum sa nu cu mare drag multumesc

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece