Prajitura cu fructe de padure si crema de oua

de anca_rm in Prajituri, 17 Sep 2014 | 5843 vizualizari

 

O prajitura cremoasa cu gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 0.5 plic praf de copt
  • praf se sare
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 200 ml frisca sau smantana pentru frisca
  • 150 gr de mure si afine rosii + 2 linguri zahar
  • Pt bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si crema de oua:

Blat :

Pregatim o tava de 22x32

Separam ouale si batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile si adaugam faina, cate o lingura , coaja razuita de lamaie , uleiul si praful de copt . Omogenizam bine si turnam in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt .

Coacem blatul in cumptorul incins la 180 grade cam 20 minute.

Crema :

Galbensurile de oua le punem intr-un vas , le amestecam cu un tel para , adaugam zaharul si faina , apoi laptele si vanilia. . Omogenizam bine si punem pe foc pana cand se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.

Lasam la racit acoperita cu o folie de plastic sau un prosop . 

Murele impreuna cu afinele rosii si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam in ele , se vor face o pasta nu foarte apoasa.

Batem frisca tare .

Cand crema de oua este rece o amestecam cu frisca batuta . In jumate din aceasta crema punem pasta de fructe , iar restul ramane asa. Punem deoparte .

Blatul nu este foarte gros , si e un pic umed , daca nu il coaceti prea tare, il ungem cu crema galbena , nivelam , punem crema cu fructe nivelam si dam la frigider.

Intr-o oala punem apa pe foc , iar in alta care incape in cea cu apa punem albusurile si zaharul si le batem tare . Cand apa incepe sa fiarba ne mutam cu batutul albusurilor pe aburi , si le batem pana cand se face tare si ferma . Intindem peste crème , presaram putina cacao si dam la rece .

 

 

TIPS-URI

1

Albusurile dac nu va plac asa batute se pot inlocui cu 100 ml frisca batuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici