Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prajitura cremoasa cu gust dulce acrisor
Blat :
Pregatim o tava de 22x32
Separam ouale si batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile si adaugam faina, cate o lingura , coaja razuita de lamaie , uleiul si praful de copt . Omogenizam bine si turnam in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt .
Coacem blatul in cumptorul incins la 180 grade cam 20 minute.
Crema :
Galbensurile de oua le punem intr-un vas , le amestecam cu un tel para , adaugam zaharul si faina , apoi laptele si vanilia. . Omogenizam bine si punem pe foc pana cand se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.
Lasam la racit acoperita cu o folie de plastic sau un prosop .
Murele impreuna cu afinele rosii si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam in ele , se vor face o pasta nu foarte apoasa.
Batem frisca tare .
Cand crema de oua este rece o amestecam cu frisca batuta . In jumate din aceasta crema punem pasta de fructe , iar restul ramane asa. Punem deoparte .
Blatul nu este foarte gros , si e un pic umed , daca nu il coaceti prea tare, il ungem cu crema galbena , nivelam , punem crema cu fructe nivelam si dam la frigider.
Intr-o oala punem apa pe foc , iar in alta care incape in cea cu apa punem albusurile si zaharul si le batem tare . Cand apa incepe sa fiarba ne mutam cu batutul albusurilor pe aburi , si le batem pana cand se face tare si ferma . Intindem peste crème , presaram putina cacao si dam la rece .
1
Albusurile dac nu va plac asa batute se pot inlocui cu 100 ml frisca batuta
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult