Prajitura cu fructe si bezea

de papabundetot in Prajituri, 25 Mai 2014 | 6449 vizualizari

 

Pentru ca ne place tare mult prajitura aceasta cu bezea moale,o fac de cate ori am ocazia,cu diverse fructe si arome pentru ca mereu iese tare gustoasa.Astazi, daca tot am facut semifredo si am ramas cu 8 albusuri,m-am gandit sa le folosesc la aceasta prajitura mai ales ca nu mai facusem cam de mult prajitura cu bezea :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 8 oua
  • 20 linguri ulei
  • 24 linguri faina
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • 150 gr nuca de cocos
  • 50 gr stafide
  • 2 mere rase
  • 3 pastai de cardamon
  • 4 linguri zahar
  • Pentru bezea:
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe si bezea:

Blatul: Am separat galbenusurile de albus,am batut bine galbenusul cu zaharul si esenta ,pana cand si-a dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt,am amestecat bine si am lasat aluatul deoparte.Am batut spuma albusurile si le-am amestecat apoi cu aluatul de galbenusuri,am pus totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor 15 minute pana cand aluatul a fost aproape copt.

Fructele le-am pus intr-o craticioara la foc impreuna cu semintele de cardamon si zaharul si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat,am adaugat apoi stafidele,nuca de cocos,am mai lasat 2-3 minute apoi am dus cratita la racit.

Albusurile pentru bezea,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat apoi zaharul si am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce blatul a fost aproape copt,am scos tava din cuptor,am pus peste blat fructele si apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.

Am taiat prajitura abia dupa ce s-a racit complet pentru a nu o strica.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si cirese