Prajitura cu fructe si bezea

de silvi0ara in Prajituri, 1 Iul 2010 | 5578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g unt  
  • 300g zahar  
  • 300g faina  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • ½ pac.praf de copt  
  • o priza sare  
  • 7 oua plus 3 galbenusuri  
  • 300g visine  
  • 2 piersici  
  • 3 caise
  • Pentru bezea:    
  • 3 albusuri  
  • 5 linguri zahar  
  • 1 lingurita amidon de porumb    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe si bezea:

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele putin zahar,caisele se taie felii,la fel procedam si cu piersicile.

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare pana devine ca o spuma.Apoi se adauga pe rand cele 10 galbenusuri si amestecam bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,se omogenizeaza bine,iar la sfarsit adaugam albusurile batue spuma tare si le amestecam in coca foarte incet de jos in sus.Se unge o tava mare de placinta cu unt,o tapetam cu hartie pergament,apoi se toarna compozitia in ea si deasupra se aseaza fructele in ordinea pe care o doriti.Se introduce tava la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.Se scoate si se pune deasupra bezeau pregatita din cele 3 albusuri batute bine cu zaharul si amidonul.Se mai lasa la cuptor inca 4-5 minute pana ce bezeaua s-a intarit.

TIPS-URI

1

 Din pacate, eu in graba am uitat sa pun amidonul in bezea,din aceasta cauza pe suprafata bezelei apar mici picaturi de sirop.Amidonul are propietatea de a nu lasa bezeaua sa transpire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diana_k 1

04.07.2010, 14:35

Silvia mie chiar imi plac picaturile de pe suprafata bezelei...

nadina73 1

04.07.2010, 22:55

NOTA 10

silvi0ara 1

05.07.2010, 11:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata