Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 21 Mar 2011 | 4962 vizualizari

 

Aceasta prajitura mi-a placut tare mult sa o prepar, din doua motive: s-a nimerit la fix cat sa o pot fotografia alaturi de una din lalele primite-n dar de la finutii mei, dintr-un buchet superb de lalele albe, iar tipul asta de aluat a fost o provocare in premiera pentru mine. Iti voi explica de ce: acest fel de prajitura la tava, este dintre cele crocante. Ca atare, aluatul este unul sfaramicios, care se preseaza in tava si care necesita ceva mai multa indemanare si rabdare pentru a-l intinde. Iti voi povesti pe-ndelete cu ce arme m-am "luptat" cu el. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 32 de bucati, pentru o tava de 38x25x2,5:
  • 1 pachet de unt (din care retii o lingura)
  • 2 cani de zahar brun
  • 2 oua
  • 3 cani de fulgi de ovaz
  • 2 cani si jumatate de faina
  • 420 gr lapte dulce condensat (se gaseste in Carrefour, la conserva)
  • 300 gr fulgi de ciocolata
  • o ciocolata Schogetten
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3-4 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata:

Untul il topesti la bain-marie, apoi il bati cu zaharul pana seamana cu o crema usoara. Adaugi, ouale, esenta de vanilie. Amesteci faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul, sarea si adaugi totul peste restul de compozitie.  De aici incepe greul cu manevratul aluatului, mixerul nu va mai face fata asa ca va trebui sa si framanti putin. Aluatul este unul lipicios, e bine sa te misti repejor cu el. Odata omogenizat, il imparti in doua.

Pui hartie de copt in tava si jumatate de aluat incepi sa il presezi bine. Eu m-am folosit de o spatula si in colturile mai inaccesibile de un cutit de masa, rotund, pentru a batatori cat mai bine aluatul. Prin miscari de presare si intindere, ii vei da de capat, crede-ma :) . Pentru a doua foaie, iti recomand sa desenezi chenarul tavii pe o foaie de copt si sa repeti operatiunea cu intinsul aluatului in acest perimetru. 

Cat despre crema, intr-un ibric mai incapator sau o oala mai mica, combini fulgii de ciocolata, ciocolata Schogetten, laptele condensat, lingura de unt. Lasi la foc mic si amesteci pana se topeste ciocolata. Torni compozitia peste foaia de aluat din tava apoi, ajutandu-te de hartia de copt, rastorni deasupra cea de-a doua foaie de aluat. 

Se coace in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de min. O lasi sa se raceasca inainte de a o taia. O scoti din tava, o pui pe un tocator incapator si tai patrate cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (pentru a nu sfarama marginile crocante). O prajitura  concentrata, dulce, putin lipicioasa si plina cu fulgi de ovaz! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata 93400
retete culinare - Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata 93402
retete culinare - Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata 93403

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

22.03.2011, 08:42

buna

divainbucatarie 1

22.03.2011, 09:38

adry88 1

02.06.2011, 20:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55