Prajitura cu fulgi din cereale

de Lia_ in Prajituri, 8 Feb 2014 | 4334 vizualizari

 

Clasic, rapid, ieftin si bun.

 

INGREDIENTE

  • 200-250g fulgi de orez sau fulgi de porumb zdrobiti
  • 1 cana de nuci (am pus nuci, alune si migdale)+pentru decor
  • 250g unt
  • 1 cana de zahar (180g)
  • miere (160g)
  • 50g cacao
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fulgi din cereale:

1. Prajesti superficial nucile fara ulei si le lasi sa se raceasca pana trece pasul 2.

2. Zdrobesti fulgii intr-un castron mare. Eu m-am descurcat bine cu pasatorul manual de cartofi.

3. Macini grosier nucile, opresti cateva pentru decor si optional ca sa formezi un pat de nuci in tava in care vei turna, explic de ce ... Pui nucile peste fulgi si omogenizezi.

4. Pregatesti acum tava. Fiindca este o prajitura care adera, este recomandat sa imprastii un strat superficial de nuci maruntate la baza. Merge si cu fulgi zdrobiti mai marunt, asta va ajuta sa o scoateti mai usor din tava. Poti la fel de bine sa nu pui nimic. Unii doar uda tava.

5. Amesteci intr-un bol zaharul tos+zaharul vanilat si pudra de cacao. Astfel nu te vei mai chinui sa desfaci cocoloasele de cacao care de obicei se formeaza, sau sa pierzi timp sa o cerni.

6. Intr-o craticioara pui untul taiat cuburi si mierea. Pui pe foc pana se topeste untul aproape de tot.

7. Adaugi amestecul de zahar si cacao si fierbi pana cand se topeste zaharul tos.

8. Torni ciocolata asta calda peste fulgi. Lucrezi repede ca sa nu se intareasca si sa poti sa o nivelezi in tava.

9. Rastorni compozitia in tava si o nivelezi cu o lingura inox.

10.Poti sa decorezi cu bucati intregi de nuca, sau cu nuca de cocos.

11.Cand s-a racit, o tai patrate si pastrezi la rece.

Daca vrei sa formezi bilute cum am facut eu, atunci trebuie sa imparti fulgii, sa fie mai putini cantitativ in bolul rezervat pentru bilute. Iti trebuie pentru modelare o compozitie mai umeda si lipicioasa. Imparti in doua boluri fulgii si mai iei din ei, dintr-unul dintre boluri doar,probezi consistenta si adaugi la loc din fulgii retrasi atata cat permite compozitia ca sa te lase sa modelezi. Eu am preparat-o de multe ori si stiam dupa racire cam ce consistenta capata. Compozitia pentru bile o cercetezi sa nu apuce sa se intareasca prea rau.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Nu exagerati cu prajitul nucilor! Vor da gust amarui daca le coaceti prea mult.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu fulgi din cereale-0
Prajitura cu fulgi din cereale-1
Prajitura cu fulgi din cereale-2
Prajitura cu fulgi din cereale-3
Prajitura cu fulgi din cereale-4
Prajitura cu fulgi din cereale-5
Prajitura cu fulgi din cereale-6
Prajitura cu fulgi din cereale-7

COMENTARII (26)

Lia_

Lia_ 1

11.02.2014, 15:24

Corinuta, l-am intrebat pe Radu Popovici care este chimist si mi-a confirmat ceea ce credeam, cum ca mierea prelucrata termic peste 40 grd isi pierde o mica parte din nutrienti sau puterea de conservare dar in nici un caz nu devine toxica

Corinuta

Corinuta 1

11.02.2014, 15:36

Asa o fi Lia, cine mai stie, ca zilele astea intalnesti tot felul de pareri despre una despre alta, unii zic de bine, altii de rau, de se zapaceste lumea!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.03.2014, 20:57

arata tare bineeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24