Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

de Rocsi in Prajituri, 2 Iun 2014 | 2801 vizualizari

 

O prajitura super delicioasa ce se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Ganache de ciocolata alba:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 140 ml frisca lichida
  • coaja rasa de lamaie

Pentru glazura:

  • 60 ml frisca lichida
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte

In plus:

  • 250 gr dulceata de capsuni
  • 1 lingurita si 1/2 amidon
  • 1/2 cana de ness preparat pentru insiropat
  • capsuni pentru decor
  • 1 canita visine fara samburi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni:

Ganache de ciocolata alba:
Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider.
Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele.
Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider pentru cateva ore pentru a se intari bine sau chiar peste noapte.
O scoatem din frigider dupa acest timp, o mixam pana devine o crema spumoasa, apoi adaugam coaja rasa de lamaie.
Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, apoi praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina.
Albusurile le batem spuma, le incorporam peste galbenusuri cu o paleta de silicon, cu miscari lente de jos in sus.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Il scoatem cand este gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.
Amidonul il amestecam cu o lingura apa, il punem intr-un vas cu dulceata si le asezam pe foc.
Amestecam continuu pana se ingroasa, dar la foc mic.
Insiropam jumatate din blat cu ness-ul rece, turnam dulceata fierbinte si o intindem bine.

Lasam sa se raceasca, intindem crema de ciocolata alba in care infingem visinele.
Insiropam si cealalta jumatate de blat, o asezam deasupra.
Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore, apoi o portionam.

Glazura:  
Punem ciocolata rupta bucatele intr-un vas cu frisca, asezam vasul pe foc pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.
Cu o lingurita glazuram fiecare prajitura.
Decoram cu bucati de capsuni. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-0
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-1
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-2
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-3
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-4
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-5
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-6
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-7
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-8
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni-9

COMENTARII (50)

Rocsi

Rocsi 1

09.06.2014, 11:00

Super buna Getix. Multumesc!

DeliciidelaM

DeliciidelaM 1

07.05.2016, 20:31

Vai , cat de bine arata

Rocsi

Rocsi 1

07.05.2016, 21:20

Multumesc mult DeliciiM

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!