Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 22 Mar 2015 | 8028 vizualizari

 

O prajitura cu o crema fina, un blat bine insiropat, aromata...tot ce ne trebuie pentru un rasfat alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri apa rece
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de rom
    • un praf de sare
    Crema:
    • 170 gr ciocolata amaruie
    • 200 ml frisca lichida
    • 150 gr crema de branza
    • 2 linguri cu varf smantana
    • 1 lingura amaretto
    • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
    Pentru insiropat:
    • 1/2 cana de cafea preparata
    • 3 linguri amaretto
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza:

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.

Crema: Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea. Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine. Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam. Cele doua creme le amestecam. Peste cafeaua pregatita punem amaretto. Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam. Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam. O dam la rece pentru 2 ore.

Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese