Prajitura cu gem

de ianculubita in Prajituri, 19 Mar 2013 | 2678 vizualizari

 

Daca tot am aceasta forma de silicon,zic hai s-o mai scot la treaba.....dar pentru ea,ar fi trebuit sa dublez ingredientele pentru ca este cam mare iar cand am scos-o s-a rupt; nimeni nu a observat, pentru ca nici nu s-a racit bine si era terminata.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 170 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 g unt moale
  • gem (sa nu fie prea subtire)
  • lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Batem bine ouale cu zahar pana rezulta o spuma albicioasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si praful de budinca, untul moale, iar la sfarsit adaugam cate putin lapte, pana ce compozitia devine ca o smantana mai groasa. Rasturnam aluatul in tava cu hartie de copt, iar din loc in loc punem cu lingurita gem si dam tava la cuptor 30-35 minute.

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu gem 212237
retete culinare - Prajitura cu gem 212238
retete culinare - Prajitura cu gem 212240
retete culinare - Prajitura cu gem 212241
retete culinare - Prajitura cu gem 212242
retete culinare - Prajitura cu gem 212243
retete culinare - Prajitura cu gem 212244
retete culinare - Prajitura cu gem 212245

COMENTARII (21)

Rocsi 1

19.03.2013, 21:38

Ce forma frumoasa are prajitura ta

loredanaaa 1

22.03.2013, 17:38

ce faina

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:05

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D