Prajitura cu gem

de Miha in Prajituri, 9 Oct 2013 | 9780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 6 galbenusuri
  • +
  • 1 borcan gem de prune (300 g)
  • +
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana  devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana prajitura incepe sa prinda culoare.

Intre timp batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam apoi nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.

Scoatem tava din cuptor si punem gemul deasupra, niveland usor. Turnam apoi compozitia cu nuca, nivelam si dam din nou la cuptor pana blatul este bine copt.

Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

andi_nicoleta 1

16.10.2013, 20:35

Eate o prajitura foarte buna si usor de pregatit, am facut-o sambata si a iesit super.

Krystyan Trendy 1

22.10.2013, 14:42

Miha 1

22.10.2013, 15:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati