Prajitura cu gem de caise

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Ian 2013 | 45560 vizualizari

 

Mi-a cam parlit-o cuptorul dar n-a ramas nemancata.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 1 pachet margarina rama
  • 300 g zahar farin
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina
  • o ceasca si jumatate de cafea ( din aceea mai mica)cu lapte

Bezeaua

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar farin
  • 1 borcan de 400 cu gem de caise
  • facultativ miez de nuca adaugat in gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de caise:

Blatul:

Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizam.Apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt..Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina (20/30 tava),o dam la cuptor.

Cand este pe jumatate coapta o scoatem si intindem gemul de caise si albusurile batute spuma cu zaharul si o dam din nou la cuptor cu focul mic.

Bezeaua trebuie sa se usuce.Se taie rece.

 

COMENTARII (23)

Toamna07

Toamna07 1

15.04.2013, 12:41

AAAAAAAAAAAA, CU LAPTE !
GATA, ACUM AM FOST MULT MAI ATENTA.
PUPICI!

Larisel

Larisel 1

10.12.2013, 15:00

Hehe este prima prajitura pe care am facut-o, doar ca era cu gem de prune
Ce bine a iesit, yummy

ryta

ryta 1

02.04.2014, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!