Prajitura cu gem de mere (de post)

de miki_a in Prajituri, 22 Sep 2016 | 10241 vizualizari

 

 "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Este una din prăjiturile cu care mama ne-a crescut și îndulcit copilăria, mai ales în vremurile extrem de grele, când untul era o raritate. Ce să mai spun de altele care atunci erau un lux! 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarină de calitate superioară;
  • 10 linguri apă;
  • 10 linguri ulei;
  • 4-5 linguri zahăr;
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  • 500-600 gr. făină albă;
  • 400-600gr gem de mere.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de mere (de post):

Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se frământă un aluat potrivit de tare.

Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim două ore, după care se împarte în patru porții egale din care se fac foi, ce se vor pune alternativ în tavă (foaie-mere, foaie-mere) și se termină cu foaie.

Se presară zahăr deasupra după care se dă la cuptorul încălzit în prealabil și se ține 40-50 minute (se face testul cu scobitoarea).

Prăjitura se taie și se servește rece. 

 

TIPS-URI

1

În loc de gem de mere se pot folosi cu succes și mere proaspete. Merele se spală, nu se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea cu dinții mari și se pun în tigaie la foc mic cu zahăr după gust, un praf de scorțișoară și se lasă să scadă sucul lăsat de mere. Când nu se mai vede sirop în tigaie se iau de pe foc. Se lasă să se răcească pentru a putea fi folosite la prăjitură.

2

Prajitura se coace in tava de 20 cm pe 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:02

Ce prajitura cu amintiri de suflet ai adus scumpo!
Imi place mult!

diaconta 1

27.09.2016, 16:27

Foarte fragede si bune foile astea

Bunica 1

02.12.2016, 20:16

O bunătate de prăjitură!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi, nuci si afine