Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Apr 2016 | 3214 vizualizari

 

Din categoria pofte de pofte....m-am uitat eu prin zona crepusculara am scos pe masa ingredientele si am prestat o prajiturica

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 250 g margarina rama maestro
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 300 g nuca macinata
  • 600 g gem de piersici
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata:

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi turnam margarina topita, putin cate putin si mixam bine.

Adaugam praful de copt si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, apoi adaugam cacaoa si faina si amestecam bine.

La  final incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 23/36 cm, turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit. cand este aproape gata scoatem tava din cuptor si intindem deasupra gemul amestecat cu nuca macinata, nivelam si deasupra presaram zahar tos, dam din nou la cuptor cca 15 min, facem testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor o lasam sa se racoreasca putin si apoi ornam cu ciocolata topita. Lasam sa se raceasca bine si apoi portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Deasupra fiecarei bucati de prajitura asezam 1/2 miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

11.04.2016, 10:16

Prea buna, prea ca la Cleme!

CameliaR 1

11.04.2016, 11:03

Delicioasa!

reisnaor_2006 1

12.04.2016, 21:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel