Prajitura cu gem de prune

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 23 Mai 2011 | 14331 vizualizari

 

Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din copilaria ei. Si, peste toate, mirosul acela innebunitor care invada fiecare coltisor al casei, de gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm:
  • Aluat:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • aprox. 400 gr faina
  • Umplutura:
  • 350 gr gem de prune
  • 200 gr zahar
  • 5 albusuri
  • 100 gr nuci pisate
  • 50 gr migdale
  • o lingurita otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios, manevrabil. Se intinde cu facaletul in tava tapetata cu hartie de copt. Peste el, cu ajutorul unui cutit de masa sau cu o spatula, se intinde gemul.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga zaharul, otetul, nucile si migdalele pisate. Se toarna cu grija peste prajitura si se intinde uniform. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand mai degraba jos, la foc potrivit (170-180 de grade, mai mult de jos) cu atentie sa nu se rumeneasca prea tare, pentru 40-45 min.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem de prune-0
Prajitura cu gem de prune-1
Prajitura cu gem de prune-2

COMENTARII (16)

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

24.05.2011, 21:36

imi plac mult prajiturile cu gem, am facut si eu vreo 2 retete

mamaieelena

mamaieelena 1

25.05.2011, 07:30

si eu fac prajituri cu gem ca sunt acrisoare si bune

adry88

adry88 1

25.05.2011, 16:00

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!