Prajitura cu gem de prune si nuca

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 17502 vizualizari

 

Multumesc..bucatareselor vesele :) !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 1 pachet unt
  • 7 linguri de smantana
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 800 g gem de pprune
  • 4 linguri pesmet
  • 1 castron de nuca tocata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si nuca:

Intr-un vas am amestecat untul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, sare, smantana, faina, praf copt si coaja de portocala. Am omogenizat pana am abtinut un aluat potrivit, care se poate intinde. L-am inpartit in doua si o parte am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt, am introdus la cuptor aprox 10 min.

Intre timp am omogenizat nuca cu gemul si pesmetul. Am scos tava de la cuptor, am presarat putin pesmet si umplutura. Cealalta bucata de aluat l-am intins si l-am taiat fasii pe care l-am asezat sub forma de grilaj deasupra. Am uns cu ou batut si am introdus la cuptor la foc moderat pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si se taie bucati.

Mie mi-a placut foarte mult!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem de prune si nuca-0
Prajitura cu gem de prune si nuca-1
Prajitura cu gem de prune si nuca-2
Prajitura cu gem de prune si nuca-3
Prajitura cu gem de prune si nuca-4
Prajitura cu gem de prune si nuca-5
Prajitura cu gem de prune si nuca-6
Prajitura cu gem de prune si nuca-7
Prajitura cu gem de prune si nuca-8
Prajitura cu gem de prune si nuca-9
Prajitura cu gem de prune si nuca-10
Prajitura cu gem de prune si nuca-11

COMENTARII (28)

Panacris

Panacris 1

15.10.2013, 14:56

mamaieelena

mamaieelena 1

15.10.2013, 16:40

diaconta

diaconta 1

15.10.2013, 22:22

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!