Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras

de madi_marin in Prajituri, 25 Mai 2010 | 29607 vizualizari

 

Reteta de baza este by gaby_d. Am mai schimbat un pic si a iesit o super prajiturica. Multumesc , gaby_d!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 ml apa fierbinte
  • 5 linguri cu unt topit
  • 550 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g gem de visine
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie si rom
  • nuca macinata mare
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras:

Intr-un castron mare se bat bine  cu un tel ouale cu zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala, apa fiarta, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Din aluatul obtinut pastram cam 150 g pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita ( eu nu am reusit sa il dau pe razatoare!).

Se tapeteaza o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si se intinde foaia de aluat. Se acopera cu gemul, apoi se presara nuca si se faramiteaza aluatul pastrat. Se da la cuptor pentru 30 de minute, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza. E foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

raluuu 1

29.01.2012, 16:32

daca il bagi aluatul de ras 15 min la congelator il vei putea rade mai usor

iry-gabriela 1

23.05.2012, 00:13

madi_marin 1

23.05.2012, 20:40

iri_love....ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata