Prajitura cu gem si bezea

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 12367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • Pentru bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de lamaie
  • gem/dulceata dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

-mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie

-adaugam uleiul ,laptele in fir subtire mixand continuu

-praful de copt il amestecam in cateva linguri de faina si incepem sa adaugam  astfel incat sa obtinem un aluat destul de tare.

-intindem aluatul uniform in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina

-dam la cuptor cam 15 20 min sau pana ce aluatul este pe 1/2 copt,scoatem din cuptor si ungem cu dulceata (de capsuni am preferat )dupa gust,dam din nou la cuptor

-intre timp preparam bezeaua :mixam albusurile pana devin tari adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,la final adaugam cateva picaturi de lamaie

-scoatem tava din cuptor si intindem peste dulceata ,uniform bezeaua.,dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem si bezea-0
Prajitura cu gem si bezea-1
Prajitura cu gem si bezea-2
Prajitura cu gem si bezea-3
Prajitura cu gem si bezea-4
Prajitura cu gem si bezea-5

COMENTARII (29)

ionela2682

ionela2682 1

26.01.2012, 12:36

Dar in schimb a fost cam putina bezea.!!!!

ionela2682

ionela2682 1

26.01.2012, 12:37

Faina..pai nu stiu exact. .cat intra sa iasa un aluat potrivit ce poate fi intins in tava sa nu se lipeasca de maini

corina241

corina241 1

29.01.2012, 15:47

Foarte buna, Este pe gustul meu,cu bezeaputina,deci,sa nu fie stratul foarte gros

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!