Prajitura cu gem si foi de cartofi

de Adriana G in Mancaruri de post, 4 Iul 2013 | 15580 vizualizari

 

O prajitura fina, aromata, delicioasa si ieftina, ca sa nu mai spunem ca este si de post!
Nu-mi vine sa cred ca am reusit sa mai pun si eu o reteta....este facuta din postul Pastelui ...asa ca sa nu imi cereti ca nu am...:))
Scuzati pozele dar mi s-a stricat aparatul foto si sunt facute cu telefonul....unul din motivele pt care nu am mai postat retete...!:(

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 400 gr faina
  • 2 cartofi
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1-2 linguri cacao in functie de calitate

UMPLUTURA:

  • 1 borcan gem acrisor - prune, caise, etc

GLAZURA:

  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si foi de cartofi:

- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat

- am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt

- am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat cacaua

- intr-o tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina, se intinde o foaie din aluatul alb, se unge cu gem, punem foaia cu cacao intinsa, o ungem si pe ea cu gem, iar la sfarsit ultima foaie alba.

- dam prajitura la cuptor 25-30 minute

Glazura:

- amestecam zaharul cu apa si cacaua, le fierbem pe foc mic 5 min., adaugam uleiul si mai dam intr-un clocot - doua

- glazura se toarna fierbinte peste prajitura coapta si racita bine si dupa ce glazura s-a intarit se poate taia in bucati  si forme preferate

Pofta buna!

Incercati-o si nu veti regreta......!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu gem si foi de cartofi 241874
retete culinare - Prajitura cu gem si foi de cartofi 241875
retete culinare - Prajitura cu gem si foi de cartofi 241876

COMENTARII (26)

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 12:03

ce prajitura buna !

Panacris 1

25.03.2014, 13:55

Adriana G 1

25.03.2014, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55