Prajitura cu gem si foi din albus

de ionela2682 in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 8371 vizualizari

 

Din categoria prajiturilor cu poze uitate in calculator ....iata ce am gasit!Este o prajiturica preparata de Paste , inventata pe loc din foi de albus ce au vrut sa devina initial o rulada....mare gresala pt ca la coacere foile de pandispan din albus se intaresc,si devin scoarta...asa ca neputantu-le rula le-am folosit ca si foi pentru prajitura.

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi

  • 6 albusuri
  • 7 lg faina
  • 7lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 7 lg ulei

Crema alba

  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Umplutura 2

  • dulceata de prune
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si foi din albus:

Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa

-se adauga faina,se omogenizeaza incet

Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie

-compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu hartie de copt si se coc 10-15 min

Crema

-in lapte se va dizolva faina si zaharul

-se pune la baie de aburi,amestecand continuu , se tine pana se ingroasa

-in compozitia de mai sus racita bine se va adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie,si se va mixa cu untul.

-cele 2 foi de albus racite se vor lipi intre ele cu dulceata de prune,foaia obtinuta se va taia in doua iar cele doua bucati vor fi lipite la randul lor cu 1/2 din crema cu lapte,deasupre uniformizam si cealalta 1/2 din compozitia de crema,radem ciocolata si dam la rece pentru cel putin 1 ora.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu gem si foi din albus 114438
retete culinare - Prajitura cu gem si foi din albus 114439
retete culinare - Prajitura cu gem si foi din albus 114440
retete culinare - Prajitura cu gem si foi din albus 114441
retete culinare - Prajitura cu gem si foi din albus 114442

COMENTARII (31)

ionela2682 1

12.07.2011, 08:42

LicutaMarin

Cris2711 1

24.11.2011, 13:11

ce bunatate si ce bine mi-ar prinde mie acum o felioaie

babi5 1

08.10.2013, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L