Prajitura cu gem si foi din albus

de ionela2682 in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 11326 vizualizari

 

Din categoria prajiturilor cu poze uitate in calculator ....iata ce am gasit!Este o prajiturica preparata de Paste , inventata pe loc din foi de albus ce au vrut sa devina initial o rulada....mare gresala pt ca la coacere foile de pandispan din albus se intaresc,si devin scoarta...asa ca neputantu-le rula le-am folosit ca si foi pentru prajitura.

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi

  • 6 albusuri
  • 7 lg faina
  • 7lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 7 lg ulei

Crema alba

  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Umplutura 2

  • dulceata de prune
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si foi din albus:

Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa

-se adauga faina,se omogenizeaza incet

Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie

-compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu hartie de copt si se coc 10-15 min

Crema

-in lapte se va dizolva faina si zaharul

-se pune la baie de aburi,amestecand continuu , se tine pana se ingroasa

-in compozitia de mai sus racita bine se va adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie,si se va mixa cu untul.

-cele 2 foi de albus racite se vor lipi intre ele cu dulceata de prune,foaia obtinuta se va taia in doua iar cele doua bucati vor fi lipite la randul lor cu 1/2 din crema cu lapte,deasupre uniformizam si cealalta 1/2 din compozitia de crema,radem ciocolata si dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi din albus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ionela2682 1

12.07.2011, 08:42

LicutaMarin

Cris2711 1

24.11.2011, 13:11

ce bunatate si ce bine mi-ar prinde mie acum o felioaie

babi5 1

08.10.2013, 12:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe de padure