Prajitura cu gem si nuca

de ionix in Prajituri, 15 Noi 2009 | 5120 vizualizari

 

reteta o am de la soacra-mea de cativa ani... e foarte foarte buna

 

INGREDIENTE

Blatul: o cana cu zahar -5 galbenusuri -un pachet cu unt   Crema: Gem sau dulceata   Glazura: 5 albusuri -150 g zahar pudra -200 g nuca macinata sau tocata marunt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:


Prepararea blatului:


Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul.


Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.


Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura.


Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil.


Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune aluatul.


Se da la cuptor la foc mic pana se coace, se incearca cu degetul san u fie lipicioasa.



Prepararea glazurei:


Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul pudra.


Cand s-a copt blatul se scoate din cuptor se unge cu gem, de preferinta unul mai acrisor.


Mai bati un pic albusurile si adaugi nuca.


Albusurile batute cu nuca se pun peste gem.


Se da la cuptor cat mai sus la foc mic.


Se lasa pana se rumeneste un pic dar sa aveti grija sa nu sa se sfarame.


Se lasa la racit si se taia cu un cutit umezit un pic in apa rece.



Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10623
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10624
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10625
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10626
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10628
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10629
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10630
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10631
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10632
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10633
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10634
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10635
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10636
retete culinare - Prajitura cu gem si nuca 10637

COMENTARII (8)

ionix 1

17.11.2009, 12:28

Teo, eu am reteta cam de vreo 7-8 ani si n-am mai facut-o de vreo 2 ani asa... am multe retete in caietel... mai ales de cand eram micuta si eram fascinata de tot ce-nseamna gatit... desi nu papam nimic, eram o schiloada pe vremea aia

ionix 1

17.11.2009, 12:28

mersi Michelle si Lumi

liana_geicu 1

17.11.2009, 20:17

trebuie sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!