Prajitura cu gem si nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Mai 2010 | 26750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200gr unt
  • 400gr zahar pudra
  • 500gr faina
  • 1praf de copt
  • putina sare
  • 9oua
  • gem de prune
  • 400gr nuca macinata
  • cateva bucati intregi de miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuci:

untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150gr zahar

se adauga faina amestecata cu praful de copt ,2galbenusuri+un ou intreg si sarea

se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava,cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic)

peste aluat se intinde un strat de gem ,bucatile intregi de nuca apoi crema preparata astfel:

nuca,se amesteca cu 6galbenusuri si apoi se incorporeaza usor albusul de la 8oua(doua raman de la blat)-batut spuma cu 250 gr zahar pudra

se introduce tava in cuptorul preincalzit pt 25-30min

daca nu e rumenita frumos,mutati tava pe treapta superioara a cuptorului pentru inca 5-10min

e delicioasa!

e aproape terminata desi am facut-o dupa amiaza:))

sursa

multumesc Dana!>:d<

 

TIPS-URI

1

eu n-am avut decat 7oua in frigider

2

am pus 3la blat(excluzand cele doua albusuri)si 4oua intregi plus albusurile ramase,la crema

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30159
retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30160
retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30161
retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30162
retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30163
retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30164
retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30165
retete culinare - Prajitura cu gem si nuci 30167

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.06.2013, 21:13

cu placere!!
n-ai idee ce ma bucura comentariul tau dupa ce un altul azi ma anunta ca numai rupta de foame ar manca un preparat gatit dupa o reteta de-a mea))
sa va fie de bine si scuze ca n-am vazut primul comentariu la timp

diaconta 1

03.06.2013, 21:15

si mai era si Diaconta de-i tinea isonul ))))))

janette 1

27.03.2014, 15:20

Azi o prepar din nou,pt.ca a devenit preferata sotului.Acum e in cuptor....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D