Prajitura cu ginger

de boscodina in Prajituri, 7 Iul 2009 | 5563 vizualizari

 

O prajitura simpla, dar tare aromata, asa cum ii sta bine unei prajituri aleasa sa stea langa o cana cu cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 100g ginger(bucatele) cu zahar
  • 3 cani faina
  • 200g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ginger:

Gingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari de coca, nu e sub nici o forma omogena. Toata aceasta "coca" se va pune intr-o tava 27x33 cm sau ceva apropiat ca si dimensiuni. Se va presa cu mana ( va arata cam ca o coca) si pe deasupra se vor trasa niste dungi cu dintii unei furculite.

Se pune la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius . Este gata cand devine aurie. Se scoate din cuptor se lasa 3 minute sa se raceasca un pic si se taie patratele mici nescotandu-se insa din tava. Se lasa in tava sa se raceasca, prin racire devine crocanta, compacta ( daca e calda e sfaramicioasa si se rupe, daca apuca sa se raceasca de tot nu mai poate fi taiata in forma dorita)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ginger 5621
retete culinare - Prajitura cu ginger 5622
retete culinare - Prajitura cu ginger 5623

COMENTARII (3)

Bucataras 1

07.07.2009, 17:58

Bosco, dar nu e f aromata?

boscodina 1

07.07.2009, 20:34

a iesit aromata, dar nu foarte, atat cat ii sta bine unei prajituri
Asa cum a spus si Cristi nu am folosit ginger in forma lui cea mai proaspata, am folosit ginger special pentru prajituri, ce se numeste aici "ginger cu zahar" probabil pentru ca e mai mult dulce decat intepator
aproape nu se simte ca a fost candva foaarte intepator.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L