Prajitura cu ginger

de boscodina in Prajituri, 7 Iul 2009 | 5503 vizualizari

 

O prajitura simpla, dar tare aromata, asa cum ii sta bine unei prajituri aleasa sa stea langa o cana cu cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 100g ginger(bucatele) cu zahar
  • 3 cani faina
  • 200g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ginger:

Gingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari de coca, nu e sub nici o forma omogena. Toata aceasta "coca" se va pune intr-o tava 27x33 cm sau ceva apropiat ca si dimensiuni. Se va presa cu mana ( va arata cam ca o coca) si pe deasupra se vor trasa niste dungi cu dintii unei furculite.


Se pune la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius . Este gata cand devine aurie. Se scoate din cuptor se lasa 3 minute sa se raceasca un pic si se taie patratele mici nescotandu-se insa din tava. Se lasa in tava sa se raceasca, prin racire devine crocanta, compacta ( daca e calda e sfaramicioasa si se rupe, daca apuca sa se raceasca de tot nu mai poate fi taiata in forma dorita)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ginger 5621
retete culinare - Prajitura cu ginger 5622
retete culinare - Prajitura cu ginger 5623

COMENTARII (3)

Bucataras 1

07.07.2009, 17:58

Bosco, dar nu e f aromata?

boscodina 1

07.07.2009, 20:34

a iesit aromata, dar nu foarte, atat cat ii sta bine unei prajituri
Asa cum a spus si Cristi nu am folosit ginger in forma lui cea mai proaspata, am folosit ginger special pentru prajituri, ce se numeste aici "ginger cu zahar" probabil pentru ca e mai mult dulce decat intepator
aproape nu se simte ca a fost candva foaarte intepator.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!