Prajitura cu glazura de bezea

de butoiaurora76 in Prajituri, 24 Mai 2012 | 8817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina
  • 1 praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g smantana 32% grasime
  • Bezeaua:
  • 5 albusuri
  • 230 g zahar
  • o lingura zeama lamaie
  • stafide inmuiate in rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de bezea:

Se mixeaza bine zaharul cu smantana, se adauga margarina topita, apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt, iar la final cacao. Se amesteca, rezultand un aluat gros. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pana trece testul cu scobitoarea vreo 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit. Se pregateste bezeaua din albusuri batute cu zaharul si zeama de lamaie. Bezeaua se intinde peste blat si se baga la cuptor 5 minute. Dupa, se stinge cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca inauntru, cu usa de la cuptor intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu struguri, nuci si bezea