Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Dragii mei, azi am facut aceasta prajitura, care este un deliciu. Nu se face greu si o putem incadra in prajiturile de sarbatoare...e un picut asa...mai "fitoasa".E bunaaaa, ce mai la deal la vale...
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca este necesar.
Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe care o asezam intr-o tava pregatita dinainte cu hirtie de copt. Peste foaia pusa in tava intindem un borcan de gem. Apoi 6 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr zahar si zaharul vaniliat pina devin albicioase. Din 9 albusuri se bate bine spuma, apoi spuma obtinuta o incorporam in galbenusurile frecate. Adaugam 2 linguri pesmet, nuca macinata si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus pina se omogenizeaza totul. Compozitia obtinuta o asezam peste foaia din tava, uniformizam si din aluatul pus la o parte facem gratarele pe care le asezam in diagonala, in asa fel incit sa se formeze romburi la final.
In cuptorul incalzit in prealabil punem prajitura si o lasam la copt pina devine aurie bine deasupra. Cind este gata de copt o scoatem din cuptor si asa calda o stropim cu rom si presaram deasupra zahar tos.
O bunatate de prajitura si va invit cu mare drag sa o incercati.
Pofta buna !
1
Daca nu vreti o prajitura betivana, adica sa o stropiti cu rom, puteti sa faceti un sirop cu zahar si sa adaugati esenta de rom
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult