Prajitura cu gratar

de babi5 in Prajituri, 20 Apr 2013 | 5030 vizualizari

 

Dragii mei, azi am facut aceasta prajitura, care este un deliciu. Nu se face greu si o putem incadra in prajiturile de sarbatoare...e un picut asa...mai "fitoasa".E bunaaaa, ce mai la deal la vale...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 gr margarina (sau140 gr untura)
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • putin lapte
  • 250 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem (450 gr)
  • 9 oua
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 ml rom
  • zahar vaniliat
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratar:

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca  este necesar.

Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe  care o asezam intr-o tava pregatita dinainte cu hirtie  de copt. Peste foaia pusa in tava intindem un borcan de  gem. Apoi 6 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr zahar si zaharul vaniliat pina devin albicioase. Din 9 albusuri se bate bine spuma, apoi spuma obtinuta o incorporam in galbenusurile frecate. Adaugam 2 linguri pesmet, nuca macinata si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus pina se omogenizeaza totul. Compozitia obtinuta o asezam peste foaia din tava, uniformizam si din aluatul pus la o parte facem gratarele pe care le  asezam in diagonala, in asa fel incit sa se formeze romburi la  final.

In cuptorul incalzit in prealabil punem prajitura si o lasam la copt pina devine aurie bine deasupra. Cind este gata de copt o scoatem din cuptor si asa calda o stropim cu rom si presaram deasupra zahar tos.

O bunatate de prajitura si va invit cu mare drag sa o incercati.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti o prajitura betivana, adica sa o stropiti cu rom, puteti sa faceti un sirop cu zahar si sa adaugati esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

21.04.2013, 10:41

crisulina chiar este foarte ,foarte buna ,indrazneste !! fa-o si-mi spui dupa aceia ..oricum iti multumesc de aprecieri

diaconta 1

21.04.2013, 13:21

ce prajitura buna

babi5 1

21.04.2013, 13:45

multumesc de aprecieri diaconta chiar este foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu nucă