Prajitura cu gris (fara oua)

de deyutzky in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 3086 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe site-ul lalena.ro si mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22cm:
  • cca.150 g fructe(cirese si cateva capsuni am avut eu)-puteti pune si mai multe.
  • 1 pahar de gris (de 250 ml)
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 pahar de lapte batut/kefir
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris (fara oua):

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt.

Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel.

Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si curatate de samburi, iar peste fructe turnam aluatul si il intindem bine pe toata suprafata.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30-35 de minute. Eu am lasat-o aprox.20 de minute la foc mediu, apoi inca aprox.20 la foc mediu-mic, dar nu foarte mic.

O verificati cu o scobitoare, iar daca vi se pare ca nu este gata, o mai lasati cateva minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit apoi o servim.

Rezultatul este unul pufos si absolut delicios!

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gris (fara oua)-0
Prajitura cu gris (fara oua)-1
Prajitura cu gris (fara oua)-2
Prajitura cu gris (fara oua)-3
Prajitura cu gris (fara oua)-4
Prajitura cu gris (fara oua)-5
Prajitura cu gris (fara oua)-6

COMENTARII (13)

Rocsi 1

10.08.2015, 20:49

Vreau o bucatica!

mirela0911 1

11.08.2015, 14:58

Buna de tot!

Rux 1

12.08.2015, 19:44

Ce deliciu Dey drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20