Prajitura cu gris si portocale

de Lau in Dulciuri, 15 Mar 2011 | 11487 vizualizari

 

este prima mea reteta cu gris ,reteta am facut-o cum m-am priceput eu

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 2 cani gris
  • 1 praf de copt
  • jumatate de cana de ulei
  • 2 portocale
  • 1 foaie de prajitura care o aveam prin frigider
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de portocale
  • nuca de cocos
  • 4 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si portocale:

Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se unge o tava cu ulei, se adauga trei sferturi din compozitie. Se curata o portocala si se taie cubulete, se pune peste compozitie, se adauga restul compozitiei si se da la cuptor. Cand este aproape gata se inmoaie foaia de prajitura cu un pic de apa, se sfarama bine si se scurge de apa, dupa care se adauga peste compozitie. Cand trece testul cu scobitoarea se face siropul din 150 ml apa cu 50 g zahar si cand fierbe se stoarce portocala si zeama se adauga in sirop. Cand a fiert se taie prajitura un pic dupa care se adauga siropul, se adauga nuca de cocos si sa mai da la cuptor inca 4 min. Se lasa sa se raceasca si se taie. Nu o taiati cand este calda nu se taie bine.

TIPS-URI

1

cana este de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lau 1

23.03.2011, 10:32

matilda iartama dar nu inteleg la ce foi te referi?nu are foi este un blat

adry88 1

03.06.2011, 11:18

tare bun

mihaelar63 1

12.06.2019, 19:13

Super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada