Prajitura cu gris si portocale

de Lau in Dulciuri, 15 Mar 2011 | 7576 vizualizari

 

este prima mea reteta cu gris ,reteta am facut-o cum m-am priceput eu

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 2 cani gris
  • 1 praf de copt
  • jumatate de cana de ulei
  • 2 portocale
  • 1 foaie de prajitura care o aveam prin frigider
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de portocale
  • nuca de cocos
  • 4 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si portocale:

Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se unge o tava cu ulei, se adauga trei sferturi din compozitie. Se curata o portocala si se taie cubulete, se pune peste compozitie, se adauga restul compozitiei si se da la cuptor. Cand este aproape gata se inmoaie foaia de prajitura cu un pic de apa, se sfarama bine si se scurge de apa, dupa care se adauga peste compozitie. Cand trece testul cu scobitoarea se face siropul din 150 ml apa cu 50 g zahar si cand fierbe se stoarce portocala si zeama se adauga in sirop. Cand a fiert se taie prajitura un pic dupa care se adauga siropul, se adauga nuca de cocos si sa mai da la cuptor inca 4 min. Se lasa sa se raceasca si se taie. Nu o taiati cand este calda nu se taie bine.

 

TIPS-URI

1

cana este de 200 ml

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu gris si portocale 91894
retete culinare - Prajitura cu gris si portocale 91895
retete culinare - Prajitura cu gris si portocale 91896
retete culinare - Prajitura cu gris si portocale 91897

COMENTARII (29)

Lau 1

23.03.2011, 10:32

luk

Lau 1

23.03.2011, 10:32

matilda iartama dar nu inteleg la ce foi te referi?nu are foi este un blat

adry88 1

03.06.2011, 11:18

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29