Prajitura cu gutui caramelizate

de Panacris in Dulciuri, 9 Noi 2012 | 10902 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, cu gust de toamna;)

 

INGREDIENTE

  • oua 6 bucati,
  • zahar 6 linguri,
  • faina alba de grau 6 linguri,
  • sare iodata,
  • gutui 4 bucati,
  • zahar ptr caramel 250 g,
  • margarina sau ulei 2 linguri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gutui caramelizate:

Ouale se bat energic cu praful de sare, zaharul si faina. Intre timp se topeste zaharul ptr caramel, fara sa se arda, intr-o tava termorezistenta, apoi se adauga margarina sau uleiul, si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Gutuile curatate si taiate marunt se aseaza peste zaharul caramelizat, turnandu-se si aluatul peste gutuile caramelizate. Prajitura se pune la copt, in cuptorul preincins cca. 30 de minute la foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit. La servire se presara zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gutui caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gutui si alune