Desert prajitura cu iaurt si caise

de rena in Prajituri, 23 Mai 2014 | 44665 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 400 griaurt cu caise
  • 400 griaurt grecesc 10% grasime
  • 350 ml frisca
  • 20 gr gelatina (2 pliculete)
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 800 gr compot de caise

Decor:

  • 150 ml frisca
  • caise din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si caise:

Blat: Separam ouale si batem albusul cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Amestecam cele doua compozitii usor cu spatula, adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la foc mediu pana trece testul scobitorii.

Crema: Pliculetele de gelatina se pun la hidratat intr-o ceasca cu 100 ml de apa rece. Punem iaurul de caise si cel grecesc intr-un castron, adaugam caise din compot taiate cubulete mici si amestecam usor. Batem frisca cu zaharul pudra si incorporam cu crema de iaurt.  Gelatina o incalzim putin si o punem in crema cu miscari usoare.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua foi.

Asezam prima foaie pe o tava, o insiropam cu zeama din compot, asezam crema de iaurt, apoi a doua foaie de blat, o insiropam si punem cateva ore la frigider.

La final, batem frisca si o punem deasupra prajiturii si ornam cu bucati de caise din compot.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat