Prajitura cu iaurt si capsuni

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Mai 2013 | 38218 vizualizari

 

O prajitura parfumata, usor umeda si deliciosa ! Reteta am gasit-o pe blogul Licutei Marin si ne-a placut foarte mult! Am sa o mai repet si cu alte fructe. Multumesc Licuta!:*

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni
  • 400 g faina
  • 300 g iaurt grecesc
  • 280 g zahar
  • 170 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si capsuni:

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.

Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.

Peste aluat aseazam capsunile taiate.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca.

O putem pudra cu zahar, eu nu am avut si am lasat-o asa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Deasupra se pot presara cativa fulgi de migdale.

2

Prajitura se poate face cu orice fructe doriti(mere, pere, cirese, zmeura, caise, piersici s.a)

3

Tava in care am facut prajitura are dimensiunea de 24/38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pofta buna!"