Prajitura cu iaurt si cirese

de ianculubita in Prajituri, 11 Iun 2013 | 2494 vizualizari

 

In perioada fructelor,pana spre toamna,toate site-urile sunt pline de astfel de retete!!
Uite ca vin si eu cu una si va spun ca ce se vede in poza,doar de mine e mancata;foarte pufoasa!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • 180 ml iaurt
  • 200 g cirese sau visine
  • 100 g migdale zdrobite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cirese:

Facem o crema pufoasa din unt moale si zahar, adaugam pe rand mixand dupa fiecare galbenusurile, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, aromele, albusurile batute spuma cu un praf de sare iar la sfarsit, amestecand usor, adaugam ciresele curatate de samburi. Rasturnam in tava cu hartie de copt, deasupra presaram migdalele zdrobite sau taiate cu cutitul si lasam la cuptor la foc mic 40 minute.

Dupa ce s-a racit, o taiem, o pudram cu zahar apoi o servim (singuri ca e prea buna)!!!

 

TIPS-URI

1

un sfat pentru toate retetele cu fructe: pentru un blat mai pufos, frecati separat galbenusurile apoi adaugati albusurile batute tare

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si cirese-0
Prajitura cu iaurt si cirese-1
Prajitura cu iaurt si cirese-2
Prajitura cu iaurt si cirese-3
Prajitura cu iaurt si cirese-4
Prajitura cu iaurt si cirese-5
Prajitura cu iaurt si cirese-6
Prajitura cu iaurt si cirese-7
Prajitura cu iaurt si cirese-8
Prajitura cu iaurt si cirese-9

COMENTARII (21)

silvi0ara 1

12.06.2013, 15:46

Bravo,imi place reteta ta,azi o incerc si eu.

ianculubita 1

12.06.2013, 15:56

hai Silvioara,o faci si ne aduci si noua

babi5 1

25.06.2013, 13:11

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04