Prajitura cu iaurt si marmelada de visine

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 23 Ian 2015 | 5746 vizualizari

 

Cum dupa o zi de servici si dupa o saptamana incarcata o prajitura e bine primita ptr week-end !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana jumate ulei
  • 1 cana jumate zahar
  • 4 cani faina
  • 400 g iaurt
  • rasatura de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic praf copt
  • 200 g marmelada visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si marmelada de visine:

Intr-un bol am batut spuma  ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma,  esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez.

Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura.

Trepatat adaugam  faina in compozitia cu ouale si amestecam mereu pt a nu face cocoloase.

Rezulta o compoztie  ca cea de chec !

In tava de copt  invelita cu hartie de copt adaugam compozitia si peste aceasta adaugam marmelada  din care cateva bucatele mici le incorporam in mijlocul acestia!

Dam la cuptor preincalzit pt circa 40 min pana ce prinde culoare deasupra.  facem  testul cu scobitoarea.

O lasam sa se raceasca si apoi se poate taia.

Se poate pudra cu zahar pudra dar pt noi a fost destul de dulce !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si marmelada de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Teo 1

23.01.2015, 22:35

si mie Buni,de la tine am mancat prima prajitura cu iaurt...in tineretile noastre!

Rocsi 1

24.01.2015, 22:25

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 09:30

buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt,ananas si capsuni(fara zahar)