Prajitura cu iaurt si marmelada de visine

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 23 Ian 2015 | 3359 vizualizari

 

Cum dupa o zi de servici si dupa o saptamana incarcata o prajitura e bine primita ptr week-end !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana jumate ulei
  • 1 cana jumate zahar
  • 4 cani faina
  • 400 g iaurt
  • rasatura de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic praf copt
  • 200 g marmelada visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si marmelada de visine:

Intr-un bol am batut spuma  ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma,  esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez.

Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura.

Trepatat adaugam  faina in compozitia cu ouale si amestecam mereu pt a nu face cocoloase.

Rezulta o compoztie  ca cea de chec !

In tava de copt  invelita cu hartie de copt adaugam compozitia si peste aceasta adaugam marmelada  din care cateva bucatele mici le incorporam in mijlocul acestia!

Dam la cuptor preincalzit pt circa 40 min pana ce prinde culoare deasupra.  facem  testul cu scobitoarea.

O lasam sa se raceasca si apoi se poate taia.

Se poate pudra cu zahar pudra dar pt noi a fost destul de dulce !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si marmelada de visine-0
Prajitura cu iaurt si marmelada de visine-1
Prajitura cu iaurt si marmelada de visine-2

COMENTARII (6)

Teo 1

23.01.2015, 22:35

si mie Buni,de la tine am mancat prima prajitura cu iaurt...in tineretile noastre!

Rocsi 1

24.01.2015, 22:25

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 09:30

buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04