Prajitura cu iaurt si piscoturi

de ionela2682 in Prajituri, 10 Apr 2013 | 20052 vizualizari

 

Din categoria retetelor usor de pregatit si cu un aspect...waaawwww..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar frisca lichida
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina Dr Oetker
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 pahar dr apa
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piscoturi:

Prepararea blatului:

-Peste albusurile  batute spuma cu zaharul adaugam ,galbenusurile amestecate cu 3 linguri ulei,faina si praful de copt

-omogenizam compozitia

-turnam in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul incins dinainte la temperatura medie

-coacem pana trece testul scobitorii

-lasam sa se raceasca

Crema

-gelatina o punem la hidratat in putina apa calda

-iaurtul il amestecam cu zaharul si mixam pana se topeste zaharul

-adaugam frisca batuta spuma tare si esenta de vanilie

-amestecam ,adaugam gelatina hidratata .Omogenizam bine

Siropul:

-peste zaharul caramelizat turnam apa calduta (atentie va face bulbuci si riscati sa va opariti cu aburul)

-lasam sa se raceasca,la final adaugam esenta de rom dupa gust

Asamblare

-in tava in care am pregatit blatul turnam siropul, asezam blatul racit, acoperim cu 1/2 din cantitatea de crema, asezam uniform piscoturile, le acoperim cu restul de crema, radem ciocolata cu lapte din abundenta si dam la rece prajitura pentru cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si piscoturi-0
Prajitura cu iaurt si piscoturi-1
Prajitura cu iaurt si piscoturi-2
Prajitura cu iaurt si piscoturi-3
Prajitura cu iaurt si piscoturi-4
Prajitura cu iaurt si piscoturi-5
Prajitura cu iaurt si piscoturi-6

COMENTARII (37)

diana_k 1

11.04.2013, 21:41

Micutza Luana 1

16.04.2013, 18:31

Giana 1

29.05.2014, 09:49

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04