Prajitura cu iaurt si zmeura

de Lau in Prajituri, 13 Oct 2015 | 1061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 400 ml iaurt
  • 200 g zmeura
  • 200 g zahar pudra
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor
  • 1 plic tort gelee rosu
  • 100 ml sirop de capsuni
  • 200 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si zmeura:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam uleiul,faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu o paleta,

Turnam compozitia intr- tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca bine

Crema-Zmeura o pasam cu blenderul,adaugam peste iaurt,zaharul pudra si amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic si amestecam bine.

In tava in care am copt blatul o tapetam cu hartie de copt,adaugam blatul il insiropam adaugam crema si dam la rece pana se intareste crema.

Pregatim tort gelee dupa instructiunile de pe plic(amestecam siropul cu apa)turnam deasupra la crema si dam la rece o ora inainte de servire,

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu iaurt si zmeura 405967
retete culinare - Prajitura cu iaurt si zmeura 405968
retete culinare - Prajitura cu iaurt si zmeura 405969
retete culinare - Prajitura cu iaurt si zmeura 405970

COMENTARII (19)

Panacris 1

13.10.2015, 20:24

Lau 1

14.10.2015, 08:04

Rocsi 1

14.10.2015, 20:17

Ce retete delicioase ne-ai adus!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21