Prajitura cu Inka

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Iun 2012 | 10130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 ouă
  • 7 linguri apă clocotită
  • 250 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri Inka (praf solubil din cereale, amestec de orz, secară, cicoare și sfeclă de zahăr mărunțite și prăjite, înlocuitor de cafea)
  • un vf. cuţit sare
  • Cremă
  • 3 ouă
  • 250 gr. unt
  • 3-4 linguri Inka
  • 200 gr zahăr pudră
  • În plus
  • 50 gr alune (sau nucă, migdale, nucă de cocos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Inka:

Blat.

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de zahăr şi sarea. Adaugă-le peste gălbenuşuri , în trei etape, omogenizând uşor. Adaugă şi făina şi amestecă de jos in sus. Tapetează o tavă de 20/22 cm. cu hârtie pentru copt. Toarnă amestecul, nivelează şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace la foc mic pănă trece testul cu scobitoarea. Creşte atât de frumos! E minunat blatul asta, aerat, nu necesită însiropare. Lasă la răcit.

Poţi chiar să îl faci cu o zi înainte.

Crema.

Într-un bol metalic amestecă ouăle cu zahărul pudră şi Inka. Pune bolul peste un vas în care ai pus apă la fiert (trebuie să aibă acelaşi diametru) şi amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă şi lucioasă cu consistenţa asemănătoare cu a smântânii. Răceste complet, punând vasul în altul , cu apă rece. Freacă spumă untul şi adaugă-l în două etape peste crema de gălbenuşuri. Omogenizeaza.

Taie blatul in două pe orizontală. Întinde 3/4 din cremă peste primul blat, aşează blatul al doilea şi întinde crema rămasă. Alunele prăjeşte-le puţin şi macină-le grosier. Presară deasupra prăjiturii. Dă prăjitura la rece pentru câteva ore.

Porţionează in patrate, fa-ţi un frappe şi serveşte :P.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Inka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (94)

La Ancuta 1

22.06.2012, 11:08

pana ajunge la noi se topeste

RuxyRux 1

09.07.2012, 18:35

Minunata prajitura.... mie nu-mi lipseste Inka...e deliciu total bunatatea asta...mai ai? Nu stiu de ce cred ca nuuu

babi5 1

24.08.2013, 18:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Inka