Prajitura cu krantz

de mamaieelena in Prajituri, 2 Mar 2014 | 27288 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preluat-o de la Violeta(vio_dreams) careia vreau sa-i multumesc ca adevarat este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 albusuri
  • 25 linguri cu zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 6 linguri cu faina
  • Crema
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • Crantz:
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu krantz:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cu o lingura de lemn se amesteca nuca si faina, apoi se imparte in trei pentru trei foi. Se pune hartie de copt in tava si se intinde cu o paleta compozitia.

Galbenusurile se bat cu mixerul si se pun pe foc pentru a se ingrosa, cand este gata se dau la rece. Untul moale se amesteca bine cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura din crema de oua rece. Cand crema este gata se face crantzul:

Se ia o tigaie si se pune la topit zaharul se adauga si nuca apoi se rastoarna pe un taler de lemn pentru intarire si cu un sucitor de lemn se sfarama crantzul pus intr-un prosop de panza.

Asamblare se face astfel: pe o tava se pune prima foaie, apoi crema si restul iar la sfarsit crema ca sa poata sa se lipeasca nuca de crema. Se da la frigider pentru cel putin o ora sau chiar mai mult ca sa poata fi taiata.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu krantz-0
Prajitura cu krantz-1

COMENTARII (13)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:43

Imi place!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

09.03.2014, 17:53

ce faina-i prajitura asta

mihaelar63

mihaelar63 1

19.05.2014, 12:44

Placee!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!