Prajitura cu lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2014 | 16258 vizualizari

 

Corinuta mi-a facut pofta cu prajitura ei, asa ca am prestat-o si eu cu mici modificari... Gand drag, Cori! >:d<

 

INGREDIENTE

  • 5 oua intrgi +2 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • un praf turmeric
  • 1 lingurita praf de copt stins intr-o lingurita zeama de lamaie
  • 1 lamaie mare
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 gr. unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 albusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja de lamaie rasa si cristale galbene de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri punem un  praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de copt stins in zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,uleiul, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala (lingura cu lingura),mixam in continuu, punem un praf de turmeric, putina coaja rasa de lamaie, apoi incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitie, pana incorporam toate cantitatile.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam compozitia de blat in tava, nivelam si o dam la copt timp de 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor, apoi din tava p un gratar si il lasam sa se raceasca complet.(eventual peste noapte sa il putem taia usor pe orizontala).

Pentru crema punem la foc mic 400 ml lapte.

Adaugam zaharul (5 linguri),apoi amidonul desfacut in 100ml lapte rece si amestecam pana in momentul in care capata consistenta unei budinci. Oprim focul, adaugam pulpa de lamaie trecuta prin robot, amestecam si lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit batem untul/margarina spuma cu 3 linguri de zahar.

Incorporam apoi crema de unt in crema fiarta lingura cu lingura, mixam la viteza moderata.

Taiem blatul pe orizontala,il umplem cu crema de lamaie.

2 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra pana obtinem o spuma ferma.

Adaugam 1 lingura  zeama de lamaie si glazuram prajitura cu aceasta spuma.

Decoram cu coaja rasa de lamaie si cristale galbene de zahar.

Lasam cel putin doua-trei ore inainte de a portiona prajitura.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu lamaie 355825
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355826
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355827
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355828
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355829
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355830
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355831
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355832
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355833
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355834
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355835
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355836
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355837
retete culinare - Prajitura cu lamaie 355838

COMENTARII (20)

mirela0911 1

07.12.2014, 15:25

Ce buna e!

Rocsi 1

08.12.2014, 21:33

O prajitura care imi place enorm!

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D