Prajitura cu lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2014 | 25588 vizualizari

 

Corinuta mi-a facut pofta cu prajitura ei, asa ca am prestat-o si eu cu mici modificari... Gand drag, Cori! >:d

 

INGREDIENTE

  • 5 oua intrgi +2 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • un praf turmeric
  • 1 lingurita praf de copt stins intr-o lingurita zeama de lamaie
  • 1 lamaie mare
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 gr. unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 albusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja de lamaie rasa si cristale galbene de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri punem un  praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de copt stins in zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,uleiul, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala (lingura cu lingura),mixam in continuu, punem un praf de turmeric, putina coaja rasa de lamaie, apoi incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitie, pana incorporam toate cantitatile.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam compozitia de blat in tava, nivelam si o dam la copt timp de 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor, apoi din tava p un gratar si il lasam sa se raceasca complet.(eventual peste noapte sa il putem taia usor pe orizontala).

Pentru crema punem la foc mic 400 ml lapte.

Adaugam zaharul (5 linguri),apoi amidonul desfacut in 100ml lapte rece si amestecam pana in momentul in care capata consistenta unei budinci. Oprim focul, adaugam pulpa de lamaie trecuta prin robot, amestecam si lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit batem untul/margarina spuma cu 3 linguri de zahar.

Incorporam apoi crema de unt in crema fiarta lingura cu lingura, mixam la viteza moderata.

Taiem blatul pe orizontala,il umplem cu crema de lamaie.

2 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra pana obtinem o spuma ferma.

Adaugam 1 lingura  zeama de lamaie si glazuram prajitura cu aceasta spuma.

Decoram cu coaja rasa de lamaie si cristale galbene de zahar.

Lasam cel putin doua-trei ore inainte de a portiona prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

07.12.2014, 15:25

Ce buna e!

Rocsi 1

08.12.2014, 21:33

O prajitura care imi place enorm!

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada - desertul copilariei