Prajitura cu lamaie si strugurei

de T I M E A in Prajituri, 23 Iun 2014 | 5917 vizualizari

 

Genul de prajituri gustoase care stau bine dimineata langa o cana de cafea. Eu am facut-o la Multicooker insa aceeasi reteta merge perfect si in tava la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 2 oua ( eu am avut oua de la tara de aceea si are culoarea atat de galbena)
  • coaja de la o jumatate de lamaie ( am avut o lamaie mare)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 5 linguri lapte
  • un varf de sare
  • 250 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • 4-5 linguri strugurei ( coacaze rosii)
  • 1/2 lingura unt sau margarina pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si strugurei:

Mixam untul cu un varf de sare si cu zaharul.

Adaugam coaja si zeama de lamaie si pe rand cate un ou amestecand cu telul.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si adaugam intre timp si laptele.

Amestecam in aluat cam 3 linguri de strugurei.

Ungem vasul de la multicooker cu unt sau margarina, turnam aluatul in el si nivelam cu o spatula.

Deasupra presaram aprox 2 linguri de strugurei.

Selectam 'bake' , potrivim la 150 de grade si 45 de minute apoi 'start' si inchidem capacul.

Dupa ce s-a scurs timpul mai lasam prajitura 5-10 minute cu capacul inchis.

Scoatem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra, iar cand s-a racit putin feliem si servim.

TIPS-URI

1

Putem folosi si coacaze albe sau negre sau toate trei combinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si strugurei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa (MULTICOOKER)