Prajitura cu lava de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Iul 2010 | 2236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • * 150g faina
  • * 120g zahar
  • * 3 oua
  • * 60g. ulei
  • * 1 / 2 lingurita praf de copt
  • * 2 linguri de rom
  • * aproximativ 50 ml suc de lamaie
  • * coaja rasa de lamâie
  • * Topping:
  • * 100g de ciocolata amara
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lava de ciocolata:

1. Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava(23/33) si e da 20 min la cuptorul preincalzit,la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca si se taie in patrate,dreptunghiuri,triunghiuri etc.

2. Ciocolata amaruie se pune intr-un castron,se adauga 3 lg lapte si se da la cuptorul cu microunde pana se topeste,daca mai este nevoie se mai adauga lapte pentru a devenii un sos de ciocolata.La fel se procedeaza si cu ciocolata alba,dar aceasta trebuie sa fie mai tare.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu lava de ciocolata-0
Prajitura cu lava de ciocolata-1
Prajitura cu lava de ciocolata-2
Prajitura cu lava de ciocolata-3
Prajitura cu lava de ciocolata-4
Prajitura cu lava de ciocolata-5
Prajitura cu lava de ciocolata-6

COMENTARII (8)

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:07

arata super!!!!

ela 1

30.07.2010, 23:09

Laly 1

30.07.2010, 23:09

Am ajuns si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41