Prajitura cu mac

de Ligia Bxl in Prajituri, 29 Ian 2011 | 2916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina
  • 150 zahar pudra
  • 2 linguri de seminte de mac
  • 1 lingura de miere
  • 250 apa minerala
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lingura praf de copt
  • 350 gr de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 gr de ciocolata neagra sau de menaj
  • migdale ptr ornat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Intr-un bol se pune 200 gr de margarina moale la temperatura camerei,zaharul pudra,putina sare si 1 plic de zahar vanilat.Se amesteca bine pana se obtine o crema,se adauga apa minerala,faina,nucile,mierea,praful de copt si macul.Se toarna compozitia intr-o tava cu foaie de copt de dimensiunile 20x30 cm.Se coace la foc mijlociu cam 45 de minute.

Glazura:se fierbe la bain-marie restul de margarina(50 gr)impreuna cu ciocolata.Se toarna glazura fierbinte peste prajitura rece si se intinde uniform,se portioneaza dupa ce glazura sa intarit si se orneaza cu migdale.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mac-0
Prajitura cu mac-1
Prajitura cu mac-2

COMENTARII (18)

Ligia Bxl 1

30.01.2011, 23:33

teo,motan,mamaieelena,postavaru multumesc frumos ptr aprecieri

tanyapatap 1

31.01.2011, 22:01

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 12:33

tanya mersi esti draguta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04