Prajitura cu mac

de Adinacarla in Prajituri, 17 Ian 2010 | 25850 vizualizari

 

E o prajitura foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 50g mac intreg
  • 4 linguri faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 1/2 l lapte
  • 250g unt
  • 3-4 pachete biscuiti picnic de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 200g ciocolata menaj ( pentru glazura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

BLAT:Se bat cele 7 albusuri adaugand zaharul treptat abia dupa ce albusurile au fost bine batute. Apoi incorporam si cele 4 galbenusuri. Adaugam macul si la sfarsit 4 linguri de faina amestecand cu o lingura de lemn. Coacem compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ( eu am folosit hartie de copt).

CREMA: Se procedeaza la fel ca si la prepararea unei budinci doar ca impreuna cu praful de budinca mai adaugam in lapte si galbenusuri. Dupa ce crema obtinuta s-a racit, se amesteca cu 250g unt.

ASAMBLARE:: Blat + Crema + biscuiti picnic inmuiati in sirop de vanilie ( Apă, zahăr, esenta de vanilie) + ciocolata topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Adinacarla 1

26.01.2010, 23:28

scuze ca raspund abia acum...
tava in care am copt eu blatul are aceste dimensiuni:
25x37x6 cm
sper ca am fost de folos

lia maria 1

12.04.2010, 09:14

vreau si eu, o felie

Cris2711 1

30.04.2011, 19:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema