Prajitura cu mac

de Adinacarla in Prajituri, 17 Ian 2010 | 23592 vizualizari

 

E o prajitura foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 50g mac intreg
  • 4 linguri faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 1/2 l lapte
  • 250g unt
  • 3-4 pachete biscuiti picnic de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 200g ciocolata menaj ( pentru glazura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

BLAT:Se bat cele 7 albusuri adaugand zaharul treptat abia dupa ce albusurile au fost bine batute. Apoi incorporam si cele 4 galbenusuri. Adaugam macul si la sfarsit 4 linguri de faina amestecand cu o lingura de lemn. Coacem compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ( eu am folosit hartie de copt).

CREMA: Se procedeaza la fel ca si la prepararea unei budinci doar ca impreuna cu praful de budinca mai adaugam in lapte si galbenusuri. Dupa ce crema obtinuta s-a racit, se amesteca cu 250g unt.

ASAMBLARE:: Blat + Crema + biscuiti picnic inmuiati in sirop de vanilie ( Apă, zahăr, esenta de vanilie) + ciocolata topita

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mac-0
Prajitura cu mac-1
Prajitura cu mac-2

COMENTARII (7)

Adinacarla 1

26.01.2010, 23:28

scuze ca raspund abia acum...
tava in care am copt eu blatul are aceste dimensiuni:
25x37x6 cm
sper ca am fost de folos

lia maria 1

12.04.2010, 09:14

vreau si eu, o felie

Cris2711 1

30.04.2011, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04