Prajitura cu mac

de Criss in Prajituri, 18 Aug 2013 | 17651 vizualizari

 

De mult tot caut o reteta de prajitura cu mac si pe blogul Mirelei am gasit aceasta reteta care mi-a placut din prima. Astfel ca am facut prajitura cu foarte mici modificari. Pentru ca niciodata nu ma pot abtine sa nu fac anumite modificari. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -200 g unt/margarina
  • -3 galbenusuri de ou
  • -150 g zahar
  • -1 plic praf de copt
  • -coaja rasa de lamaie
  • -100 ml lapte
  • Umplutura :
  • -200 g mac macinat
  • -200 g zahar
  • -150 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • -3 albusuri
  • -coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Pentru aluat se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile de ou, untul moale si laptele. Aluatul format se imparte in doua parti egale. Se lucreaza putin mai greu cu el pentru ca se cam rupe, de aceea am si preferat sa fac gratii deasupra, sa nu ma chinui cu intinsul foii. Probabil ar fi mai usor daca s-ar pune o ora in frigider, insa acum n-am avut timp sa astept. 

Pentru umplutura, se bat albusurile spuma tare. Separat se amesteca macul macinat cu zaharul, faina, praful de copt, coaja de lamaie, vanilia si laptele. In final se adauga spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. 

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se intinde prima foaie, se adauga umplutura de mac, apoi deasupra se fac gratii din aluat. Se coace prajitura aproximativ 30 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie cu un cutit bine ascutit.  O mica observatie, data viitoare am sa adaug stafide sau visine (eventual din visinata), pentru ca mi se pare usor seaca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Trandafirul negru''