Prajitura cu mac

de babi5 in Prajituri, 24 Ian 2014 | 12984 vizualizari

 

Nu stiu ce s-a intimplat!!! Am scris reteta si cand am vrut sa o salvez s-au salvat doar pozele!!! O sa o scriu din nou este o prajitura tare buna si merita sa fie incercata. Reteta nu am facut-o de tare mult timp o am de la o buna prietena si la mine in caiet are nr 78. Este o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 1 lingura plina cu untura
  • 1zahar vaniliat
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • un praf sare
  • putin lapte
  • 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 250 gr mac
  • 3 oua
  • 300 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 litru lapte
  • 2 zahar vaniliat
  • 150 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Mai intai ne ocupam de aluat: intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi adaugam untura, margarina si coaja de lamaie. Se freaca faina bine cu margarina si untura, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si putin lapte si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic usor de intins. Il acoperim cu o folie de plastic si-l punem la rece.

Se macina macul si se pune in laptele rece pentru 2 ore, apoi galbenusurile de la cele trei oua se freaca cu zaharul si 150 gr margarina. Dupa ce devine o compozitie cremoasa se adauga in macul  cu lapte si se mai mixeaza bine. Se bat bine cele 5 albusuri cu putina sare pana albusul devine sticlos, il adaugam la mac. Incorporam cu o paleta in mac, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam cu o paleta de jos in sus, usor pana se omogenizeaza.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua parti egale si intr-o tava (45/35 am folosit eu) tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie, punem compozitia cu mac, apoi optional puneti cealalta foaie sau alegeti varianta pe care am folosito eu (tip gratar)

Am introdus tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam pana prajitura devine frumos aurie. Scoatem din cuptor,  lasam sa se raceasca, pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie si portionam dupa bunul plac.

Este o prajitura super,super  buna si nu ezitati sa o faceti.

Pofta  buna!

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura super,super buna ..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mac 293152
retete culinare - Prajitura cu mac 293153
retete culinare - Prajitura cu mac 293154
retete culinare - Prajitura cu mac 293155
retete culinare - Prajitura cu mac 293156
retete culinare - Prajitura cu mac 293157
retete culinare - Prajitura cu mac 293158
retete culinare - Prajitura cu mac 293159
retete culinare - Prajitura cu mac 293160
retete culinare - Prajitura cu mac 293161
retete culinare - Prajitura cu mac 293162
retete culinare - Prajitura cu mac 293163
retete culinare - Prajitura cu mac 293164
retete culinare - Prajitura cu mac 293165
retete culinare - Prajitura cu mac 293166
retete culinare - Prajitura cu mac 293167
retete culinare - Prajitura cu mac 293168
retete culinare - Prajitura cu mac 293169
retete culinare - Prajitura cu mac 293170
retete culinare - Prajitura cu mac 293171

COMENTARII (27)

Anett 1

16.12.2014, 09:23

suuuper prajitura!

papabundetot 1

16.12.2014, 10:29

babi5 1

16.12.2014, 10:33

Reisnair_2006, Anett,papabundetot multumesc este o prajitura duoet buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55