Prajitura cu mac

de yammy in Prajituri, 4 Mai 2009 | 37374 vizualizari

 

O prajitura pentru iubitorii de mac si nu numai.

 

INGREDIENTE

Pt aluat:
  • 350 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 1 pachetel praf de copt
  • lapte (cat cuprinde aluatul)                                  
Pt crema:
  • 200 gr mac
  • 200 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vaniliat
  • 3 albusuri
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Pt aluat:

-Din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit, din care se intind 2 foi (poza 1)

Pt crema:

-se macina macul (poza 2)
-macul se amesteca cu zaharul, faina,praful de copt, zaharul vaniliat, laptele (poza 3)
-albusele se bat spuma si se adauga la crema amestecand usor de jos in sus (poza 4)
-se pune o foaie in tava unsa sau cu hartie de copt si se toarna crema (poza 5)
-se da la cuptor pana se aureste usor deasupra (poza 6)
-deasupra se presara zahar pudra (poza 7)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

ala_oancea 1

08.05.2009, 09:28

Foarte faina prajitura asta .... da, imi place tare mult macul. Si eu am facut ceva asemanator si am pus 500 gr mac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de lamaie