Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata

de iriniuk in Prajituri, 12 Oct 2012 | 6382 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g mac, 100 g nuca de cocos
  • 1 esenta de vanilie

Pt crema avem nevoie de:

  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 cana de zahar(250 g)
  • o jumatete de pachet de margarina

Pt glazura avem nevoie de:

  • 7 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 5 lg cacao
  • 50 g margarina
  • 2 pachete de biscuiti picnic sau coconitos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.

Se adauga macul, esenta, fulgii de cocos, si faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30-40 min.

Intre timp preparam crema: intr-o cratita se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga laptele si praful de budinca.

Dupa ce se ingroasa se adauga margarina.

Se lasa 5 min,apoi se intinde pe blat.

Peste crema se adauga biscuitii unul  langa altul.

Glazura:

intr-o craticioare se adauga apa cu zaharul si cacaua si se pune pe foc.

Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si se mai lasa pe foc 2 min.

Se toarna glazura peste biscuiti si se orneaza cu cocos.

Se lasa sa se raceasca si se taie bucatele cat un biscuite.

 

 

                                        

 

 

 

COMENTARII (7)

iriniuk 1

13.10.2012, 19:36

multumesc

Rocsi 1

13.10.2012, 20:47

Bine ai venit

iriniuk 1

14.10.2012, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: