Prajitura cu mac si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 5 Ian 2016 | 13577 vizualizari

 

Am pregatit aceasta prajitura ca sa ma scap de albusurile din congelator iar fiul meu a mancat-o aproape pe toata. Mi se intampla de multe ori sa fac prajituri nu foarte sofisticate, dar care au un succes foarte mare. Asa s-a inamplat si cu aceasta prajitura, pe care am indulcit-o cu Green Sugar, 0 calorii, 0 indice glicemic.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 9 lg Green Sugar
  • 100 g mac
  • 6 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g Green Sugar
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1-2 lg lapte
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga pe rand cele 9 lg Green Sugar si se bate bine dupa fiecare. Se adauga macul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, omogenizand compozitia. Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23×33 cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara budinca. Se pune pe foc 250 ml lapte si Green Sugar-ul. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele se toarna budinca amestecand continuu cu un tel pt a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Se toarna peste blat, se intinde si se da la rece prajitura.
Ciocolata se topeste cu cele 2 lg lapte si se intinde peste budinca cu ajutorul unei lingurite. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui crema de vanilie cu orice alta crema preferati: capsuni, frisca, caramel, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si crema de vanilie