Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

de Julie in Prajituri, 15 Ian 2012 | 14533 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 50 g unt, 
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 50 g mac,
  • 1 lingurita ghimbir macinat,
  • 5 linguri faina.

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si glazura de ciocolata:

Blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.
Glazura:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anomisana 1

22.01.2012, 11:10

Prăjitura asta cu mac este foarte bună. Îmi plac prăjiturile cu mac, dar n-am făcut niciodată.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:08

yamiiii

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta-floare cu mac