Prajitura cu mac si jeleu de ananas

de Angelica in Prajituri, 12 Dec 2014 | 4459 vizualizari

 

Potrivit pentru orice desert este aceasta minunata ''prajitura cu mac si jeleu de ananas''.
Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr.mac macinat sau intreg (fiecare cum doreste, rezultatul final este la fel de bun)
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu ulei
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri de zahar vaniliat
  • Nota:Cana cu care masurati un ingredient, sa fie aceeasi pentru toate.

Jeleul de ananas:

  • 1 conserva de ananas Sun Food
  • 2 plicuri de gelee transparent-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si jeleu de ananas:

1.Intr-un bol punem galbenusurile si le batem bine cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza.
2.Punem apoi jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa batem pana devine totul spuma.
3.Adaugam laptele, macul si zaharul vaniliat amestecand  usor.
4.Separat batem albusurile spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar ramasa.Continuam sa batem pana se topeste tot zaharul si spuma devine sticloasa si teapana.
5.Combinam cele doua amestecuri, adaugam praful de copt amestecat cu faina si cu miscari de jos in sus omogenizam bine compozitia.
6.Turnam totul intr-o tava tapetata si dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura este patrunsa.Facem testul scobitorii.
7.Cand este gata, scoatem tava din cuptor, apoi din tava scoatem usor si prajitura si o punem pe un gratar sa se raceasca complet.

*Intre timp pregatim jeleul de ananas.Procedam asa:
1.Turnam intr-o cana de masurat siropul de pe conserva de ananas.
2.Completam peste sirop cu apa pana avem 500 ml. de lichid.
3.Turnam totul intr-o craticioara, adaugam zaharul, praful gelee si dam totul la foc mic.
4.Bucatile de ananas le maruntim foarte bine intr-un robot de bucatarie, le adaugam peste amestecul din cratita si lasam pe foc amestecand continuu  pana lichidul incepe sa devina transparent.Lucram cu grija ca nu cumva amestecul sa se incalzeasca prea tare, nu trebuie sa fie fierbinte.
5.Cand avem un aspect transparent, luam cratita de pe foc si lasam o sa se tempereze putin timp.
6.Cu un polonic turnam jeleu pe toata suprafata prajiturii cu mac si nivelam usor cu o spatula.
7.Dam prajitura la rece pana jeleul se incheaga.
8.Ta-daaa...gata prajiturica cu mac si jeleu de ananas.Gata si de scris ..si a mers destul de repede.

S-aveti pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si jeleu de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

12.12.2014, 22:09

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:28

Raluca57 1

13.12.2014, 07:43

Ta-daaa...pare buna rău si o voi încerca imediat!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac